Με επιτυχία ο όμιλος ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ  – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Κλιματισμός, εκπρόσωπος και εισαγωγέας των μηχανημάτων κλιματισμού Climaveneta, brand της Mitsubishi Electric, συμμετείχε στο συνέδριο “Energy Efficiency Conference 2019” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαϊου 2019, με διοργανωτή την Boussias Communications.  Και εφέτος παρόντες ήταν  τεχνικοί διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων και διευθυντές παραγωγής υπεύθυνοι για την ενεργειακή διαχείριση βιομηχανιών και μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ο κύριος Ηλίας Πετσανάς, διευθυντής πωλήσεων, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συνέδρους το σύστημα λειτουργίας των ενεργειακά κορυφαίων τετρασωλήνιων αντλιών θερμότητας της σειράς INTEGRA, προβάλλοντας και αναλύοντας case study που αφορά την  ανακατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου, του συγκροτήματος Piazza Mazzini, στο λιμάνι του Λιβόρνο.

Στα πέντε κτίρια μικτών χρήσεων του συγκροτήματος εγκαταστάθηκαν αντλίες θερμότητας με δυνατότητα λειτουργίας θέρμανσης και ψύξης,  γεωθερμικές αντλίες θερμότητας  που εκμεταλλεύονται την θερμική ενέργεια του θαλάσσιου ύδατος παρέχοντας  βέλτιστο βαθμό απόδοσης του συστήματος και τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας  που παράγουν ταυτόχρονα  ή/και εντελώς ανεξάρτητα ζεστό και κρύο νερό με επίσης κορυφαίο βαθμό απόδοσης για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των κτιρίων ανά πάσα στιγμή.

Τα βασικά πλεονεκτήματα των μηχανήματων κλιματισμού Climaveneta που εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο έργο συνοψίζονται στην παρακάτω εικόνα:

Το αποτέλεσμα συνδυάζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση, της τάξης του 35% σε σχέση με όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα αξιοποιώντας και τα οφέλη της γεωθερμίας.

Παρόμοιες εγκαταστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά κέντρα, αλυσίδες super market κ.λ.π. πάντα με την υποστήριξη και συνεργασία της Δέλτα Τεχνικής, των άξιων συνεργατών της και της Mitsubishi Electric.