Όμιλος ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ – Ισχυρός & Αξιόπιστος

Όλα πηγάζουν από τις Αξίες μας. Κάθε πράξη μας, κάθε λέξη μας τις αντανακλά.
Η εταιρεία μας τις ανακάλυψε μέσα στο πνεύμα των ιδρυτών της και σήμερα συνεχίζει να τις εμπνέει σε όλο το προσωπικό της.

Μήνυμα Προέδρου

Η ιστορία αποδεικνύει πως η επιτυχία ενός εγχειρήματος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη «από τα χαρτιά», όσο ξεχωριστή κι αν είναι η ιδέα στην οποία βασίζεται. Εξαρτάται από πολλούς μετέπειτα παράγοντες. Η σωστή θεωρητική μελέτη δεν είναι ποτέ αρκετή διότι απαιτεί στην εφαρμογή της ουσιαστικές καθημερινές πρακτικές, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, υπευθυνότητα και τεχνογνωσία.

Εμείς στη Δέλτα Τεχνική από την ίδρυσή της το 1980 δώσαμε σημασία στην επιτυχία κάθε έργου που αναλαμβάναμε, από τη μελέτη (η εμπειρία μου ξεκινά το 1970), την επιλογή του εξοπλισμού, τη λεπτομέρεια στην εφαρμογή και κυρίως σεβασμό στον πελάτη και τις απαιτήσεις του.

Η πίστη μας στην αξία της τεχνολογίας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για εξοικονόμηση και προστασία του περιβάλλοντος μας βοήθησε από την αρχή σε μια επιτυχή και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία στην αγορά.

Πρώτοι εμείς εφαρμόσαμε καινοτόμες για την Ελλάδα εφαρμογές Αντλιών Θερμότητας  και Βιομάζας.

Στην συνέχεια μελετήσαμε και κατασκευάσαμε πληθώρα μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, σταθμών συμπαραγωγής με βιομάζα, φωτοβολταϊκών σταθμών και εφαρμογών γεωθερμίας.

Παράλληλα, διατηρούμε αναλλοίωτες τις βασικές αρχές που μας βοήθησαν μέχρι σήμερα και εγγυώνται επιτυχημένες επενδύσεις (μικρές ή μεγάλες) για τους πελάτες μας.

Το όραμά μας είναι δύσκολο να αποτυπωθεί μέσα σε ένα κείμενο, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να το στηρίξουμε με πράξεις μέσα από την ενεργό και πρακτική παρουσία μας στην αγορά.

Α. Δεληγιώργης
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Δέλτα Τεχνική Α.Ε

Εταιρική Παρουσίαση

Η Δέλτα Τεχνική, στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών στον τομέα της ενέργειας, συμμετέχει με ενεργό και ανταγωνιστικό  τρόπο στην πραγματοποίηση των εθνικών στόχων για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  Εφαρμόζοντας την πολύχρονη εμπειρία της στην μελέτη και κατασκευή σύνθετων έργων ΑΠΕ και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, πέτυχε την αποδοχή των επενδυτών, πελατών και επαγγελματιών συνεργατών για την άρτια τεχνολογικά, καινοτόμα και αξιόπιστη υλοποίηση. Στο αρχείο που ακολουθεί, παρουσιάζεται με συνεπτυγμένο τρόπο η ιστορία, εμπειρία, φιλοσοφία και προοπτικές της εταιρίας.

Δείτε την παρουσίαση εδώ

Γνωριμία – Ιστορικό

Με επιτυχημένη παρουσία από το 1980 η Δέλτα Τεχνική, συγκεντρώνει εμπειρία κι αξιοπιστία που την κάνουν να ξεχωρίζει και να είναι σήμερα μία εταιρεία με εξαιρετική φήμη στην ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά. Διαθέτει και παρέχει όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το έμψυχο δυναμικό για την επιτυχή ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), εξοικονόμησης ενέργειας (ΕΞΕ) στον κτιριακό τομέα και ανάπτυξης τουριστικών επενδύσεων. Στεγάζεται σε πλήρως εξοπλισμένα ιδιόκτητα γραφεία στην Αθήνα και διατηρεί αυτή τη στιγμή μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης που ξεπερνάει τα 25 άτομα, μεγάλο μέρος των οποίων είναι υψηλόβαθμης μόρφωσης και μακροχρόνιας εμπειρίας: μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι ή μηχανολόγοι.

Η ιστορική εξέλιξη της Εταιρίας συνοψίζεται ως εξής:

1981 – 1988  Ίδρυση της Δέλτα Τεχνική ΕΠΕ. Δραστηριότητες στον τομέα της σχεδίασης, εμπορικής προώθησης και προμήθειας εξοπλισμού για εφαρμογές κλιματισμού με την πρωτοποριακή για την εποχή τεχνολογία των αντλιών θερμότητας.

1988 – 2000  Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανικού εξοπλισμού σε εργοστάσια. Εκκίνηση της δραστηριότητας EPC για την υλοποίηση ολόκληρων εργοστασίων και την παράδοση τους «με το κλειδί στο χέρι». Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις βιομηχανίες μεταποίησης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.

2000 – 2003  Διεύρυνση των δραστηριοτήτων EPC «με το κλειδί στο χέρι» και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας, καθώς και σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Καινοτόμα κατασκευή ειδικού εξοπλισμού για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (καυστήρες βιομάζας, υδροστρόβιλοι).

2005 – 2013  Συνεχής δραστηριοποίηση ως ανάδοχος EPC σε έργα ανέγερσης βιομηχανικών μονάδων και σταθμών ΑΠΕ. Σταδιακή ανάπτυξη ιδιόκτητου χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ από θυγατρικές του Ομίλου.

2017  Έκδοση “πράσινου” ομολόγου συνολικής αξίας 6,5 εκ. Ευρώ από τον όμιλο εταιρειών Δέλτα Τεχνική, διαπραγματευόμενου στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.

2019   Επέκταση της συμφωνίας με τη Mitsubishi Electric Europe και ενίσχυση συνεργασιών στον τομέα του κλιματισμού & της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, με την προσφορά προιόντων και υπηρεσιών στον τομέα κλιματισμού, ψύξης και θέρμανσης.

2020  Υιοθέτηση των μοντέλων Design-Build-Operate-Transfer (DBOT) και Design-Transfer-Build (DTB) για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών κατασκευής έργων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Εταιρίας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου εταιρειών Δέλτα Τεχνική, έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια ώστε να παρέχει  εξειδικευμένες υπηρεσίες   σε διαφορετικούς κλάδους και τομείς.  Οι άνθρωποί μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την συνεχή μας ανάπτυξη και προωθούμε την επαγγελματική τους εξέλιξη με συνεχή εκπαίδευση ώστε να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις προσωπικές και ομαδικές δυνατότητές τους.

Η φιλοσοφία μας είναι η σύμπνοια, η διατήρηση των επιχειρηματικών αξιών, η κοινωνική υπευθυνότητα και η πραγματοποίηση του οράματός μας σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.