Η Δέλτα Τεχνική συμμετείχε ως χορηγός στο 8ο Renewable & Storage Forum, που διοργάνωσε το energypress στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2026, στο InterContinental Athens, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ενεργειακής αγοράς, επενδυτών και θεσμικών φορέων.

Τα στελέχη της εταιρείας είχαν ενεργό παρουσία, πραγματοποιώντας πολυάριθμες επαγγελματικές συναντήσεις (B2B meetings) με επενδυτές, developers και επαγγελματίες του κλάδου. Οι επαφές επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στη διερεύνηση συνεργασιών και στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών της αγοράς, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με δραστηριότητα στον σχεδιασμό και την κατασκευή έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS), υποσταθμών υψηλής τάσης και έργων διασύνδεσης, καθώς και σταθμών ΑΠΕ, η Δέλτα Τεχνική υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των συνεργατών της.

Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης της αποθήκευσης ενέργειας για τον περιορισμό των περικοπών παραγωγής και την καλύτερη αξιοποίηση των ΑΠΕ. Παράλληλα, τονίστηκαν οι προοπτικές συνδυασμού φωτοβολταϊκών με μπαταρίες, η σημασία ενός πιο ισορροπημένου μίγματος ΑΠΕ με ενίσχυση των αιολικών και ο ρόλος της αποθήκευσης πίσω από τον μετρητή (behind the meter), τόσο σε έργα παραγωγής όσο και σε επιχειρηματικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.