ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ πρωτοπόρος του κλιματισμού στην Ελλάδα

Η ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, μέλος του ομίλου ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, είναι πρωτοπόρος του κλιματισμού στην Ελλάδα,
προωθώντας δυναμικά ήδη από το 1980 την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το Home System

Υπηρεσίες

Τι προσφέρoυμε στον κλιματισμό
Η ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, μέλος του ομίλου ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ είναι πρωτοπόρος του κλιματισμού στην Ελλάδα, προωθώντας δυναμικά ήδη από το 1980 την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το Home System, με το οποίο αξιοποιείται στο έπακρο η δωρεάν ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον.
Σήμερα, έχοντας συγκεντρώσει ασύγκριτη εμπειρία από αναρίθμητες εγκαταστάσεις και μελέτες, η ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ στέκεται δίπλα σε επαγγελματίες μηχανικούς, εγκαταστάτες, αρχιτέκτονες αλλά και ιδιώτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την 40χρονη τεχνογνωσία και αξιοπιστία της. Σκοπός της εταιρίας είναι να επιλέξει μαζί τους το καλύτερο σύστημα, τον ποιοτικότερο εξοπλισμό και να τους βοηθήσει να το υλοποιήσουν με άψογο τρόπο.

Μελέτες:
Διαστασιολόγηση μονάδων και σχεδίαση δικτύων για εγκαταστάσεις θέρμανσης- ψύξης –κλιματισμού-αερισμού.
Προμήθεια των κατάλληλων μηχανημάτων που εισάγει η ίδια.

Εγκαταστάσεις:
Ανάληψη του συνόλου των εργασιών εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού, με δίκτυα αέρα, νερού, ηλεκτρολογικά, και παράδοση τους σε πλήρη λειτουργία, σε συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία τεχνικών.

Συντήρηση & υποστήριξη:
Παροχή υπηρεσιών συντήρησης, ανταλλακτικών και υποστήριξης της λειτουργίας.

Ξενοδοχεία

Ο πιο σύγχρονος και οικονομικός τρόπος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα προσφέρει και κλιματισμό, πάντα χωρίς σταγόνα πετρελαίου. Οικονομία 50%-70% έχουν πετύχει όσοι ξενοδόχοι επέλεξαν την εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας Climaveneta brand της Mitsubishi Electric, είτε σε νεόδμητα, είτε σε υφιστάμενα ξενοδοχεία.

Δείτε παρακάτω την εξειδικευμένη για ξενοδοχεία σελίδα της ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικό σύστημα για μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες
Αντλίες θερμότητας Climaveneta και συστήματα VRF της Mitsubishi Electric

Η αντλία θερμότητας αποτελεί το οικονομικότερο σύστημα για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, ανεξάρτητα από την εποχή και, το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει πλήρη απεξάρτηση από το πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, σε ξενώνες, μικρά ξενοδοχεία, ημιαυτόνομες κατοικίες (bungalows) παρέχει:

 • οικονομία έως 70% έναντι του πετρελαίου στη θέρμανση, αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (και το καλοκαίρι)
 • οικονομία 35-50% στην ψύξη, σε σχέση με παλαιάς τεχνολογίας ψύκτες
 • αποδοτική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, από -20°C έως +46°C
 • μικρό κόστος συντήρησης κι εύκολο χειρισμό
 • συμβατότητα με όλων των τύπων τα θερμαντικά σώματα (σώματα καλοριφέρ, panels, fan coils)
 • ειδικές εκδόσεις μηχανημάτων πολύ χαμηλής στάθμης ήχου, για εγκατάσταση σε ευαίσθητες περιοχές και οικισμούς
 • εξάλειψη της ανάγκης προαγοράς καυσίμου, μήνες πριν την κατανάλωση.

Τα πραγματικά δεδομένα
Ας πάρουμε το παράδειγμα μικρού ξενοδοχείου στη Μύκονο, στο οποίο έγινε εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας Climaveneta, brand της Mitsubishi Electric με θερμικό φορτίο περίπου 40 kW για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και τη θέρμανση Jacuzzi. Μέχρι πέρσι, ο ξενοδόχος χρησιμοποιούσε το συμβατικό λέβητα πετρελαίου και κατανάλωνε περίπου 5.500 λίτρα ανά σεζόν, πληρώνοντας αντίστοιχα 5.500€ με μέση τιμή του πετρελαίου (κίνησης – λόγω καλοκαιρινής σεζόν) στο 1,0€/λίτρο. Από φέτος, επιλέχθηκε το σύστημα αντλίας θερμότητας Climaveneta, το οποίο κατανάλωσε σύμφωνα με τον μετρητή περίπου 17.500kWh με κόστος μόλις 2.750€ (τιμή ρεύματος 0,16€/kWh), σημειώνοντας δηλαδή ένα τεράστιο κέρδος (-50%) για τον προϋπολογισμό του ξενοδοχείου !

Πόσο κοστίζει;
Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος Climaveneta του παραπάνω παραδείγματος κόστισε περίπου 7.500€ παραπάνω από ένα συμβατικό σύστημα με πετρέλαιο. Η οικονομική απόσβεση λοιπόν θα πραγματοποιηθεί για τον ξενοδόχο σε λιγότερο από 3 χρόνια και μετά θα έχει καθαρό όφελος περίπου 2.750€/χρόνο. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι αντίστοιχα και για μεγαλύτερα ξενοδοχεία, ενώ σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση επιδοτείται από το ΕΣΠΑ κ.λ.π.

Τι γίνεται σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που καίνε πετρέλαιο;
Το σύστημα Climaveneta είναι από τα λίγα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπορεί να προσαρμοστεί σε υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης ξενοδοχειακών μονάδων, αντικαθιστώντας πλήρως το πετρέλαιο (λειτουργεί ακόμα και στους -20°C). Η κεντρική μονάδα του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί στην ταράτσα, τον ακάλυπτο, το μπαλκόνι ή τον κήπο του ξενοδοχείου, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Είναι κάτι καινούργιο; Γιατί δεν το ξέρουν οι ξενοδόχοι;
Το σύστημα αντλίας θερμότητας Climaveneta είναι μία τεχνολογία δοκιμασμένη και εξελιγμένη. Αντί να παράγει τη θερμότητα καίγοντας κάποιο ορυκτό καύσιμο, αξιοποιεί αυτή που είναι διαθέσιμη στον ατμοσφαιρικό αέρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει, καταναλώνοντας 1kW ηλεκτρικής ισχύος, να δίνει 3-5 kW θερμικής ισχύος στο χώρο μας!

Οι ξενοδόχοι δεν είχαν μέχρι σήμερα μεγάλη εξοικείωση με το σύστημα επειδή εμπιστεύονταν αβλεπεί το «παλιό, καλό καλοριφέρ». Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία μελετητών μηχανικών δεν έμπαιναν στο κόπο να προτείνουν κάτι καινούργιο κατά την ανέγερση των ξενοδοχείων, γιατί πολύ απλά… δεν θα πλήρωναν αυτοί τα υψηλά κόστη θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την τιμή του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνει ανεξέλεγκτα, τα πράγματα αλλάζουν.

Τι άλλο κερδίζει ο ξενοδόχος εκτός από οικονομία:

 • μικρότερο κόστος συντήρησης και εύκολο χειρισμό
 • απαλλαγή από την έγνοια του ελέγχου στάθμης, προμήθειας και πληρωμής πετρελαίου
 • ασφάλεια λειτουργίας χωρίς καύση, φλόγα ή αέριο στο ξενοδοχείο, ούτε καπνοδόχο
 • φιλικό προς το περιβάλλον
 • ψύξη το καλοκαίρι, εφόσον εγκατασταθεί από την αρχή στο ξενοδοχείο
 • βελτιώνει το πιστοποιητικό του ξενοδοχείου
 • τελείως δωρεάν ζεστό νερό χρήσης (μοντέλα με ανάκτηση θερμότητας)

Γιατί Climaveneta της Mitsubishi Electric;

 • έχει μοντέλα ειδικά για ξενοδοχεία που λειτουργούν και το καλοκαίρι
 • είναι το 1ο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο αντλιών θερμότητας
 • έχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης – άρα οικονομία λειτουργίας
 • έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος
 • υποστηρίζεται πριν και μετά την εγκατάσταση από τη ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ μέλος του ομίλου ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., μία εταιρεία με 40 χρόνια παρουσία στην αγορά.
Δείτε εδώ την εξειδικευμένη για ξενοδοχεία σελίδα της ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κατεβάστε τα ενημερωτικά φυλλάδια για τις αντλίες θερμότητας Climaveneta και τα έντυπα της Mitsubishi Electric
Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 94 00 720
Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία του ξενοδοχείου σας για δωρεάν προμελέτη. Στόχος η εξοικονόμηση που μπορείτε να πετύχετε

Οινοποιεία

Η Climaveneta brand της Mitsubishi Electric, έχει ειδικευτεί στις ειδικές απαιτήσεις για ψύκτες των οινοποιείων. Έτσι, πλήθος κορυφαίων μονάδων παραγωγής κρασιού τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα λειτουργούν με ψυκτικά συγκροτήματα Climaveneta, τα οποία καλύπτουν εκτός από ψύξη και άλλες ανάγκες της οινοποίησης.

Οι ανάγκες του σύγχρονου Οινοποιείου

 • Αυστηρότατος έλεγχος θερμοκρασίας των δεξαμενών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και της σταθεροποίησης (ψύξη ή και θέρμανση)
 • Διεύρυνση παραγωγικής περιόδου και παραγωγή νέων αλκοολούχων προϊόντων
 • Φθηνό ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες καθαριότητας της παραγωγικής διαδικασίας (π.χ. καθαρισμός δεξαμενών, μηχανημάτων, αποθηκών, οχημάτων)
 • Κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση) των εγκαταστάσεων της επιχείρησης (π.χ. γραφεία, χώροι παραγωγής) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Το προβάδισμα των Οινοποιείων με Climaveneta brand της Mitsubishi Electric

 • Δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας του κρασιού με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (χειμώνα-καλοκαίρι). Για το σκοπό αυτό, η Climaveneta παράγει ειδικά μηχανήματα που λειτουργούν με διάλυμα νερού-γλυκόλης σε θερμοκρασίες έως -8°C
 • Δυνατότητα μείωσης αλλά και αύξησης της θερμοκρασίας του κρασιού ή άλλων αλκοολούχων με τα μοντέλα αντλιών θερμότητας (όχι μόνο ψύξη) με αποτέλεσμα τη δυνατότητα προσθήκης νέων αλκοολούχων προϊόντων στη γκάμα του οινοποιείου (π.χ. μπύρα)
 • Δυνατότητα λειτουργίας σε ψύξη ακόμα και τη χειμερινή περίοδο για μείωση της θερμοκρασίας του κρασιού (επέκταση παραγωγικής περιόδου)
 • Εξοικονόμηση ενέργειας / μείωση κόστους παραγωγικής διαδικασίας που μπορεί να φθάσει στο -35%, σε σχέση με ένα ψύκτη παλαιάς τεχνολογίας που πιθανώς λειτουργεί ήδη στο οινοποιείο. Ο βαθμός απόδοσης (COP) των μονάδων νέας τεχνολογίας της Climaveneta αγγίζει το 4,4
 • Παραγωγής εντελώς δωρεάν ζεστού νερού χρήσης το καλοκαίρι (λειτουργία ανάκτησης) και με ελάχιστο κόστος το χειμώνα
 • Ευελιξία με την ταυτόχρονη χρήση κρύου και ζεστού νερού για τα διάφορα στάδια παραγωγής
 • Κορυφαία αξιοπιστία στη λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής μηχανήματος, απλή & γρήγορη συντήρηση

Δείτε εδώ το φυλλάδιό μας

Με λίγα λόγια, τα μηχανήματα της Climaveneta brand της Mitsubishi Electric αποτελούν ότι πιο σύγχρονο στην υπηρεσία των οινοποιών, επιτρέποντας τους να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες μιας σύγχρονης οινοποιητικής μονάδας και να παράγουν υψηλότερης ποιότητας κρασί. Επιπλέον αποτελούν την πλέον οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία εφόσον επιθυμούμε τη συμμόρφωση της μονάδας με τις αρχές της βιοκλιματικής / οικολογικής παραγωγής οίνου (θεωρούνται ως σύστημα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Η Γεωθερμία

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί να γίνει χρήση γεωθερμικών αντλιών θερμότητας. Τα επιπλέον πλεονεκτήματα σε αυτή την περίπτωση είναι :

 • Ακόμα υψηλότερος βαθμός απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βαθμός απόδοσης τελείως ανεπηρέαστος από τις εξωτερικές συνθήκες ζέστης ή κρύου
 • Εξάλειψη ανάγκης εξωτερικής τοποθέτησης του μηχανήματος

Επιδότηση ΕΣΠΑ / Επενδυτικός Νόμος

Οι δαπάνες εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta σε νέες ή υφιστάμενες οινοποιητικές μονάδες επιδοτούνται από όλα τα προγράμματα επιδότησης που «τρέχουν» κατά καιρούς ως το κατ’ εξοχήν σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα, αποτελούν δαπάνες που βαθμολογούνται με εξαιρετικά ευνοϊκό τρόπο και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στις πιθανότητες έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης. Φυσικά, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta brand της Mitsubishi Electric φέρουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την επιλεξιμότητα τους και την τελική έγκριση της επιδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο τηλ. 210 94 00 720.

Κολυμβητήρια – Πισίνες

Η λειτουργία ενός κολυμβητηρίου ή μιας πισίνας είναι ιδιαίτερα απαιτητική και υψηλού κόστους. Πέρα από την διασφάλιση της υγιεινής των χρηστών η εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών θερμοκρασίας για τους αθλούμενους, αποτελεί «το Α και το Ω». Η διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού, ιδιαιτέρα τους χειμερινούς μήνες που οι απώλειες στο περιβάλλον μεγιστοποιούνται, οδηγεί σε υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις.

Η λειτουργία ενός κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση του νερού. Η χρήση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον και καθιστά τη λειτουργία της εγκατάστασης ασύμφορη.

H Climaveneta, brand της  Mitsubishi Electric που κατέχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, ειδικεύεται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία θέρμανσης: τις αντλίες θερμότητας. Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας είναι ιδανική, βασισμένη στην εύκολη τοποθέτηση σε υφιστάμενα κολυμβητήρια, χωρίς να αφαιρεθεί το υπάρχον σύστημα. Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας Climaveneta είναι η φιλικότερη περιβαλλοντικά λύση. Για την θέρμανση του νερού αξιοποιεί κατά 75% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας διαθέσιμη από το περιβάλλον.
Οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε εγκατάσταση καθώς λειτουργούν ακόμα και σε ακραίες συνθήκες (από +45 έως -20 oC) αντικαθιστώντας πλήρως τον λέβητα πετρελαίου.

Η Climaveneta έχει σχεδιάσει και κατασκευάζει ειδικές μονάδες για να καλύψει κάθε ανάγκη ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου δηλαδή μικρές πισίνες, μεσαία κολυμβητήρια, μεγάλα αθλητικά συγκροτήματα.

Πλεονεκτήματα εγκατάστασης μια αντλίας θερμότητας Climaveneta brand της Mitsubishi Electric:

 • Κατακόρυφη μείωση λειτουργικού κόστους από 60% έως και 80% συγκρινόμενου με το πετρέλαιο
 • Ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία (ειδικές εκδόσεις μηχανημάτων)
 • Θέρμανση – Ζεστά Νερά Χρήσης με μια μονάδα
 • Ταχεία απόσβεση επένδυσης, όσο μεγαλύτερη χρήση έχει η πισίνα
 • Ασφάλεια λειτουργίας, χωρίς καύση, φλόγα, καύσιμα και καυσαέρια
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο τηλ. 210 94 00 720 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Αεροδρόμια

Τα σύγχρονα αεροδρόμια είναι κτιριακά συγκροτήματα με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις σε θέρμανση και κλιματισμό. Εάν σε ένα κοινό κτίριο η θέρμανση και ο κλιματισμός αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών ενεργειακών καταναλώσεων, στην περίπτωση των αεροδρομίων το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάνει και το 80%. Σημαντικές ιδιαιτερότητες των αεροδρομίων είναι τα μεγάλα ψυκτικά και θερμικά φορτία λόγω μεγάλου κλιματιζόμενου όγκου, οι απαιτήσεις για αερισμό (συγκέντρωση κοινού), η συνεχής χρήση τους (24 ώρες, 365 ημέρες), αλλά και η μεγάλη διακύμανση της ζήτησης (ώρες αιχμής, ημέρα-νύχτα, χειμώνας-καλοκαίρι).

Λόγω των υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων των αεροδρομίων, κάθε υποδιαστολή στον βαθμό απόδοσης COP-EER μεταφράζεται σε «ασύλληπτες» διαφορές στα ετήσια λειτουργικά έξοδα. Κορυφαία λοιπόν προτεραιότητα για τα αεροδρόμια αποτελεί η ενεργειακή αποδοτικότητα, το δυνατότερο σημείο της Climaveneta brand της Mitsubishi Electric.

Η Climaveneta διαθέτει μοντέλα ψυκτών και αντλιών θερμότητας εξαιρετικά υψηλού βαθμού απόδοσης, αξιοποιώντας τεχνολογίες στις οποίες ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συμπιεστές μαγνητικής αιώρησης στους ψύκτες τύπου TECS, η ανάκτηση θερμότητας (heat recovery) στις αντλίες θερμότητας NECS NR και FOCS NR, η δυνατότητα ταυτόχρονης παραγωγής ψύξης και θέρμανσης με τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας της σειράς Integra, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της γεωθερμίας από τις αντλίες θερμότητας NECS WN και RECS W, η φιλοσοφία πλήρους αναλογικής ρύθμισης απόδοσης, όχι μόνο στο συμπιεστή αλλά και στους ανεμιστήρες και τις αντλίες (VPF), ο συνδυασμός συμπιεστών on/off και inverter στο ίδιο μηχάνημα i-FX. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι εξαιρετικής ποιότητας και αξιοπιστίας κλιματιστικές μονάδες WIZARD. Οι συγκεκριμένες μονάδες είναι υψηλής τεχνολογίας και καλύπτουν εφαρμογές κλασσικού αλλά και “tailor made” τύπου.

Για τις περιπτώσεις ανακαίνισης, ανακατασκευής, εκσυγχρονισμού αεροδρομίων, η Climaveneta brand της Mitsubishi Electric διαθέτει την κορυφαία τεχνολογικά και ενεργειακά λύση : ενιαίο σύστημα αερόψυκτων ή υδρόψυκτων αντλιών θερμότητας με αυτόματο έλεγχο από το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα ClimaPro που βελτιστοποιεί κάθε δευτερόλεπτο τη λειτουργία ολόκληρης της εγκατάστασης. Η λύση αυτή αντικαθιστά την ξεπερασμένη χρήση καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου για θέρμανση και παλαιάς τεχνολογίας ψυκτών που ελέγχονται από κοινού τύπου BMS με περιορισμένες δυνατότητες προγραμματισμού και επέμβασης στην λειτουργία των συγκροτημάτων.

Τεχνικά Σεμινάρια

Εάν είστε Επαγγελματίας Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, Ενεργειακός Επιθεωρητής, η άρτια καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα μηχανικών της ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ μέλος του ομίλου ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ σας προσφέρει τη βασική τεχνική εκπαίδευση για τις αντλίες θερμότητας.

Ανανέωση σεμιναρίων
Μετά την ολοκλήρωση του α’ και β’ κύκλου σεμιναρίων και με βάση τις παρατηρήσεις των μηχανικών που τα παρακολούθησαν, η ΔΕΛΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ  προχωρεί με περισσότερα τεχνικά θέματα και μελέτες εφαρμογής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.