ΝΕΑ

H Δέλτα Τεχνική και στα Σχολικά Κτίρια


10.2012

Υπεγράφη το Σεπτέμβριο από τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Κ. Τζανακούλη, η σύμβαση ανάθεσης στη ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. για την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε 15 σχολεία του Δήμου, ισχύος 10 kW το κάθε ένα, καθώς και Σταθμού 436 kW στη Σκεπαστή Αγορά Nεάπολης.
Η ανάθεση έγινε στη Δέλτα Τεχνική Α.Ε. μετα από δημόσια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία η οποία άρχισε το Φεβρουάριο, με πολύ αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές και, ολοκληρώθηκε με την ανωτέρω υπογραφή και από τον Δ/ντα Σύμβουλο της αναδόχου κο Αναστάσιο Δεληγιώργη.
Η Δέλτα Τεχνική Α.Ε. από την ίδρυσή της, το 1980, έχει σαν όραμα την αξιοποίηση όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που η Ελλάδα διαθέτει σε αφθονία όπως ο ήλιος, ο αέρας, το νερό και το έδαφος. Γι ' αυτό στηρίζει με πράξεις, μέσα από την ενεργό και πρακτική παρουσία της, την αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ και βεβαίως τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης, ο Δήμος Λαρισαίων θα καταγραφεί στους ηλεκτροπαραγωγούς Δήμους της χώρας, δίνοντας ενεργειακή αυτοτέλεια στα συγκεκριμένα σχολεία, την ίδια στιγμή που θα καλύπτεται κι ένα επιπλέον μέρος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου, με την εγκατάσταση θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ θα υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο περιβάλλον, με την αποφυγή έκλυσης κάθε χρόνο τουλάχιστον 700 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.