Τα πλεονεκτήματα

Oικονομία ενέργειας
Συνδυάζοντας την αποθηκευμένη στο έδαφος ενέργεια με περιορισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, η γεωθερμία μειώνει δραματικά τις μηνιαίες δαπάνες για θέρμανση και κλιματισμό. Προσφέρει πλήρη απεξάρτηση από τις ανεξέλεγκτες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και παρέχει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης.

Tέλεια άνεση

Όχι μόνο θέρμανση αλλά και ψύξη το καλοκαίρι, έλεγχος της υγρασίας, φιλτράρισμα και δυνατότητα για παροχή νωπού αέρα στο χώρο. Η επιθυμητή θερμοκρασία ρυθμίζεται με άμεση ανταπόκριση, μεγάλη ακρίβεια κι, εάν είναι επιθυμητό, σε κάθε χώρο ξεχωριστά. Ιδιαίτερα αθόρυβο σύστημα.

Aξιοπιστία
Σε όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος, υπερβολικού κρύου ή καύσωνα, ο γεωθερμικός κλιματισμός λειτουργεί ανεπηρέαστος με υψηλή απόδοση. Απαιτεί μηδαμινή συντήρηση.

Eλεύθεροι χώροι
Απελευθερώνει τους εσωτερικούς χώρους με υποδαπέδιο σύστημα ή κρυφούς αεραγωγούς. Καταργεί τελείως καυστήρες, δεξαμενές αλλά και το αντιαισθητικό εξωτερικό μηχάνημα των κοινών κλιματιστικών.
 


Σώστε τον πλανήτη - Εξοικονομήστε χρήματα
 
Η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό χώρων είναι σήμερα υπεύθυνη για περίπου το 20% της παγκόσμιας επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας με CO2. H γεωθερμία μειώνει τις εκπομπές αυτές στο 1/3, μηδενίζοντας μάλιστα την έκλυσή τους στο οικιστικό περιβάλλον. Απ' όλες τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι εκείνη που μπορεί να εφαρμοστεί αμεσότερα κι αποτελεσματικότερα στον κτιριακό τομέα, σε πλήρη συμφωνία με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Η γεωθερμία είναι το οικονομικότερο και οικολογικότερο σύστημα θέρμανσης - κλιματισμού αυτή τη στιγμή στον κόσμο, για άνεση όλο το χρόνο, χειμώνα - καλοκαίρι. Είναι ο διάδοχος του ξεπερασμένου πλέον για περιβαλλοντικούς, λειτουργικούς και οικονομικούς λόγους λέβητα - καυστήρα (αερίου ή πετρελαίου). Τα πλεονεκτήματα συνεπώς της γεωθερμίας εστιάζουν στην «τσέπη» μας, την ποιότητα ζωής μας και βέβαια το περιβάλλον.

Oι μηχανικοί της εταιρείας μας είναι στη διάθεσή σας για δωρεάν προμελέτη του κτιρίου σας κι εκτίμηση της οικονομίας που θα επιτύχετε.