Οινοποιεία

Η Climaveneta έχει ειδικευτεί στις ειδικές απαιτήσεις για ψύκτες των οινοποιείων. Έτσι, πλήθος κορυφαίων μονάδων παραγωγής κρασιού τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα λειτουργούν με ψυκτικά συγκροτήματα Climaveneta, τα οποία καλύπτουν εκτός από ψύξη και άλλες ανάγκες της οινοποίησης.

Οι ανάγκες του σύγχρονου Οινοποιείου

 • Αυστηρότατος έλεγχος θερμοκρασίας των δεξαμενών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και της σταθεροποίησης (ψύξη ή και θέρμανση)
 • Διεύρυνση παραγωγικής περιόδου και παραγωγή νέων αλκοολούχων προϊόντων
 • Φθηνό ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες καθαριότητας της παραγωγικής διαδικασίας (π.χ. καθαρισμός δεξαμενών, μηχανημάτων, αποθηκών, οχημάτων)
 • Κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση) των εγκαταστάσεων της επιχείρησης (π.χ. γραφεία, χώροι παραγωγής) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

  

Το προβάδισμα των Οινοποιείων με Climaveneta

 • Δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας του κρασιού με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (χειμώνα-καλοκαίρι). Για το σκοπό αυτό, η Climaveneta παράγει ειδικά μηχανήματα που λειτουργούν με διάλυμα νερού-γλυκόλης σε θερμοκρασίες έως -8°C
 • Δυνατότητα μείωσης αλλά και αύξησης της θερμοκρασίας του κρασιού ή άλλων αλκοολούχων με τα μοντέλα αντλιών θερμότητας (όχι μόνο ψύξη) με αποτέλεσμα τη δυνατότητα προσθήκης νέων αλκοολούχων προϊόντων στη γκάμα του οινοποιείου (π.χ. μπύρα)
 • Δυνατότητα λειτουργίας σε ψύξη ακόμα και τη χειμερινή περίοδο για μείωση της θερμοκρασίας του κρασιού (επέκταση παραγωγικής περιόδου)
 • Εξοικονόμηση ενέργειας / μείωση κόστους παραγωγικής διαδικασίας που μπορεί να φθάσει στο -35%, σε σχέση με ένα ψύκτη παλαιάς τεχνολογίας που πιθανώς λειτουργεί ήδη στο οινοποιείο. Ο βαθμός απόδοσης (COP) των μονάδων νέας τεχνολογίας της Climaveneta αγγίζει το 4,4
 • Παραγωγής εντελώς δωρεάν ζεστού νερού χρήσης το καλοκαίρι (λειτουργία ανάκτησης) και με ελάχιστο κόστος το χειμώνα
 • Ευελιξία με την ταυτόχρονη χρήση κρύου και ζεστού νερού για τα διάφορα στάδια παραγωγής
 • Κορυφαία αξιοπιστία στη λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής μηχανήματος, απλή & γρήγορη συντήρηση


Δείτε εδώ το φυλλάδιό μας 
Δείτε εδώ παραδείγματα οινοποιείων
με μηχανήματα Climaveneta   
 

Με λίγα λόγια, τα μηχανήματα της Climaveneta αποτελούν ότι πιο σύγχρονο στην υπηρεσία των οινοποιών, επιτρέποντας τους να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες μιας σύγχρονης οινοποιητικής μονάδας και να παράγουν υψηλότερης ποιότητας κρασί. Επιπλέον αποτελούν την πλέον οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία εφόσον επιθυμούμε τη συμμόρφωση της μονάδας με τις αρχές της βιοκλιματικής / οικολογικής παραγωγής οίνου (θεωρούνται ως σύστημα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

 

Η Γεωθερμία

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί να γίνει χρήση γεωθερμικών αντλιών θερμότητας. Τα επιπλέον πλεονεκτήματα σε αυτή την περίπτωση είναι :

 • Ακόμα υψηλότερος βαθμός απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βαθμός απόδοσης τελείως ανεπηρέαστος από τις εξωτερικές συνθήκες ζέστης ή κρύου
 • Εξάλειψη ανάγκης εξωτερικής τοποθέτησης του μηχανήματος

  

 Επιδότηση ΕΣΠΑ / Επενδυτικός Νόμος

Οι δαπάνες εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta σε νέες ή υφιστάμενες οινοποιητικές μονάδες επιδοτούνται από όλα τα προγράμματα επιδότησης που «τρέχουν» κατά καιρούς ως το κατ’ εξοχήν σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα, αποτελούν δαπάνες που βαθμολογούνται με εξαιρετικά ευνοϊκό τρόπο και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στις πιθανότητες έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης. Φυσικά, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta φέρουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την επιλεξιμότητα τους και την τελική έγκριση της επιδότησης.


Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο τηλ. 210 94 00 720

ή συμπληρώστε τη