Ξενοδοχεία

 
Ο πιο σύγχρονος και οικονομικός τρόπος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα προσφέρει και θέρμανση, πάντα χωρίς σταγόνα πετρελαίου. Οικονομία 50%-70% έχουν πετύχει όσοι ξενοδόχοι επέλεξαν την εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας Climaveneta, είτε σε νεόδμητα, είτε σε υφιστάμενα ξενοδοχεία.

Ιδανικό σύστημα για μικρές και μεσαίες μονάδες
Η αντλία θερμότητας αποτελεί το οικονομικότερο σύστημα για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, ανεξάρτητα από την εποχή και, το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει πλήρη απεξάρτηση από το πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, σε ξενώνες, μικρά ξενοδοχεία, ημιαυτόνομες κατοικίες (bungalows) παρέχει:
 • οικονομία έως 70% έναντι του πετρελαίου στη θέρμανση, αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (και το καλοκαίρι)
 • οικονομία 35-50% στην ψύξη, σε σχέση με παλαιάς τεχνολογίας ψύκτες
 • αποδοτική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, από -20°C έως +46°C
 • μικρό κόστος συντήρησης κι εύκολο χειρισμό
 • συμβατότητα με όλων των τύπων τα θερμαντικά σώματα (σώματα καλοριφέρ, panels, fan coils)
 • ειδικές εκδόσεις μηχανημάτων πολύ χαμηλής στάθμης ήχου, για εγκατάσταση σε ευαίσθητες περιοχές και οικισμούς
 • εξάλειψη της ανάγκης προαγοράς καυσίμου, μήνες πριν την κατανάλωση.

Τα πραγματικά δεδομένα
Ας πάρουμε το παράδειγμα μικρού ξενοδοχείου στη Μύκονο, στο οποίο έγινε εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας Climaveneta με θερμικό φορτίο περίπου 40 kW για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και τη θέρμανση Jacuzzi. Μέχρι πέρσι, ο ξενοδόχος χρησιμοποιούσε το συμβατικό λέβητα πετρελαίου και κατανάλωνε περίπου 5.500 λίτρα ανά σεζόν, πληρώνοντας αντίστοιχα 5.500€ με μέση τιμή του πετρελαίου (κίνησης - λόγω καλοκαιρινής σεζόν) στο 1,0€/λίτρο. Από φέτος, επιλέχθηκε το σύστημα αντλίας θερμότητας Climaveneta , το οποίο κατανάλωσε σύμφωνα με τον μετρητή περίπου 17.500kWh με κόστος μόλις 2.750€ (τιμή ρεύματος 0,16€/kWh), σημειώνοντας δηλαδή ένα τεράστιο κέρδος (-50%) για τον προϋπολογισμό του ξενοδοχείου!!!

 
Πόσο κοστίζει;
Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος Climaveneta του παραπάνω παραδείγματος κόστισε περίπου 7.500€ παραπάνω από ένα συμβατικό σύστημα με πετρέλαιο. Η οικονομική απόσβεση λοιπόν θα πραγματοποιηθεί για τον ξενοδόχο σε λιγότερο από 3 χρόνια και μετά θα έχει καθαρό όφελος περίπου 2.750€/χρόνο. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι αντίστοιχα και για μεγαλύτερα ξενοδοχεία, ενώ σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση επιδοτείται από το ΕΣΠΑ κ.λ.π.


Τι γίνεται σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που καίνε πετρέλαιο;

Το σύστημα Climaveneta είναι από τα λίγα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπορεί να προσαρμοστεί σε υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης ξενοδοχειακών μονάδων, αντικαθιστώντας πλήρως το πετρέλαιο (λειτουργεί ακόμα και στους -20°C). Η κεντρική μονάδα του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί στην ταράτσα, τον ακάλυπτο, το μπαλκόνι ή τον κήπο του ξενοδοχείου, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Είναι κάτι καινούργιο; Γιατί δεν το ξέρουν οι ξενοδόχοι;
Το σύστημα αντλίας θερμότητας Climaveneta είναι μία τεχνολογία δοκιμασμένη και εξελιγμένη. Αντί να παράγει τη θερμότητα καίγοντας κάποιο ορυκτό καύσιμο, αξιοποιεί αυτή που είναι διαθέσιμη στον ατμοσφαιρικό αέρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει, καταναλώνοντας 1kW ηλεκτρικής ισχύος, να δίνει 3-5 kW θερμικής ισχύος στο χώρο μας!

Οι ξενοδόχοι δεν είχαν μέχρι σήμερα μεγάλη εξοικείωση με το σύστημα επειδή εμπιστεύονταν αβλεπεί το «παλιό, καλό καλοριφέρ». Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία μελετητών μηχανικών δεν έμπαιναν στο κόπο να προτείνουν κάτι καινούργιο κατά την ανέγερση των ξενοδοχείων, γιατί πολύ απλά... δεν θα πλήρωναν αυτοί τα υψηλά κόστη θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την τιμή του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνει ανεξέλεγκτα, τα πράγματα αλλάζουν.

Τι άλλο κερδίζει ο ξενοδόχος εκτός από οικονομία:
 • μικρότερο κόστος συντήρησης και εύκολο χειρισμό
 • απαλλαγή από την έγνοια του ελέγχου στάθμης, προμήθειας και πληρωμής πετρελαίου
 • ασφάλεια λειτουργίας χωρίς καύση, φλόγα ή αέριο στο ξενοδοχείο, ούτε καπνοδόχο
 • φιλικό προς το περιβάλλον
 • ψύξη το καλοκαίρι, εφόσον εγκατασταθεί από την αρχή στο ξενοδοχείο
 • βελτιώνει το πιστοποιητικό του ξενοδοχείου
 • τελείως δωρεάν ζεστό νερό χρήσης (μοντέλα με ανάκτηση θερμότητας)

Γιατί Climaveneta;
 • έχει μοντέλα ειδικά για ξενοδοχεία που λειτουργούν και το καλοκαίρι
 • είναι το 1ο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο αντλιών θερμότητας
 • έχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης - άρα οικονομία λειτουργίας
 • έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος
 • υποστηρίζεται πριν και μετά την εγκατάσταση από τη ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., μία εταιρεία με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσία στην αγορά.

Δείτε οπωσδήποτε  εδώ την εξειδικευμένη για ξενοδοχεία σελίδα της Climaveneta

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εφαρμογές αντλιών θερμότητας Climaveneta σε ξενοδοχεία

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 94 00 720

Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία του ξενοδοχείου σας για δωρεάν προμελέτη της εξοικονόμησης που μπορείτε να πετύχετε